Destinacije

Netaknuto blago: Ždrimački slap ili Crnodolski slap, neukrotivi div kod Gornjeg Vakufa

Visina mu je 29 metara, a nalazi se na potoku Crndol. Od samoga središta grada udaljen je nekoliko kilometara. Lokalni stanovnici ga nazivaju "neukrotivi div".

Naša zemlja obiluje prirodnim ljepotama koje oduzimaju dah. Jedna od destinacija u Srednjoj Bosni koju biste svakako trebali posjetiti je Ždrimački slap ili Crndolski slap, koji se nalazi iznad sela Ždrimci kod Gornjeg Vakufa. Visina mu je 29 metara, a nalazi se na potoku Crndol. Od samoga središta grada udaljen je nekoliko kilometara. Lokalni stanovnici ga nazivaju “neukrotivi div”.

Nedaleko od slapa nalaze se Ždrimačka jezera. Leže između Gornjeg Vakufa Uskoplja i Crnodolskog potoka na visini od oko 800 metara u selu Ždrimcima. Tu su tri jezera: Hađino, Pijavičko i Pasije. Jezera su jedno od drugog udaljena nekih 250 metara i nalaze se u valovitoj dolini koja se na sjeverozapadu spušta ka Uskoplju.

Hađino jezero je najljepše i najveće jezero. Kružnog je oblika s dužinom oko 120 metara i širinom do 100 metara, te s najvećom dubinom 9,20 metara.

 

/VIDIKOVAC/

 

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button