Vijesti

RAZ Žepče: Poziv za dostavu projektnih prijedloga iz oblasti razvoja turizma Žepča, Zavidovića i Maglaja

Svrha ovog poziva za predlaganje projekata i projektnih ideja u Bazu projekata strateškog dokumenta o razvoju destinacijskog turizma Žepča, Zavidovića i Maglaja je identificirati i prikupiti što veći broj projekata i projektnih prijedloga koji su važni za razvoj destinacijskog turizma projektnog područja.

Razvojna agencija Žepče kao nositelj projekta 3C3NP raspisala je Javni poziv za predlaganje projekata i projektnih ideja u bazu projekata strateškog dokumenta u razvoju destinacijskog turizma Žepča, Zavidovića i Maglaja.

Ovo je jedna od aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta “3C3NP – 3 grada, 3 parka prirode” (3 cities, 3 nature parks“) koji provode Razvojna agencija Žepče (RAŽ) i Udruženje građana „Fojničani“ Maglaj (UGF), a koji sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka.

Projekat “3C3NP – 3 grada, 3 parka prirode” (3 cities, 3 nature parks“) dio je EU4BusinessRecovery projekta Europske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Ukupna vrijednost EU4BusinessRecovery projekta je 13,7 miliona eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 miiliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700.000 eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP.

Svrha ovog poziva za predlaganje projekata i projektnih ideja u Bazu projekata strateškog dokumenta o razvoju destinacijskog turizma Žepča, Zavidovića i Maglaja je identificirati i prikupiti što veći broj projekata i projektnih prijedloga koji su važni za razvoj destinacijskog turizma projektnog područja.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti svi projekti koji su fokusirani na razvoj turističke ponude projektnog područja. Prihvatljivi su projekti koji se odnose na jednu od sljedećih tematskih oblasti:

  • upravljanje turističkom destinacijom i ambijent za razvoj turizma
  • turistički proizvodi
  • turistička infrastruktura

Svoje projekte na ovaj javni poziv mogu predložiti:

  • općina i mjesna zajednica,
  • lokalna razvojna agencija i druge potporne institucije koje su u vlasništvu općine/grada,
  • javna poduzeća ili ustanove kojima je osnivač općina/grad,
  • obrazovne institucije koje djeluju na području općine/grada,
  • organizacije civilnog društva (nevladina udruženja),
  • obrti, zadruge, obiteljska poljoprivredna gazdinstva,
  • ostali privatni sektor (MSP) ali samo za projekte javne namjene i interesa, a koji ulažu sredstva u programe, projekte i slične aktivnosti u području lokalnog razvoja.

Svi prijedlozi projekata i projektnih ideja moraju biti podneseni na službenom obrascu za prijavu projekata. Obrazac se može dobiti u Razvojnoj agenciji Žepče., Ulica Prva bb, (Dom kulture 3. kat) ili preuzeti sa službenih stranica, www.razepce.com. Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje.

Prijedlozi projekata dostavljaju se na elektronski popunjenom obrascu u štampanom i/ili elektronskom obliku na sljedeće adrese:

Putem pošte:

Razvojna agencija Žepče,
Ulica Prva bb,
72230 Žepče
S napomenom: „Prijava za bazu projekata“

U elektronskom obliku: na e-mail razepce@gmail.com.

Javni poziv otvoren je do 16.12.2022. godine, a u svrhu stvaranja kvalitetne Baze projekata, bolje informisanosti i pružanja tehničke asistencije svim zainteresiranim prijaviteljima, Razvojna agencija Žepče organizuje Info dane Javnog poziva.

Svakog petka od 9 do 12 sati, od početka objave poziva, do isteka prijavnog roka, svi zainteresirani prijavitelji mogu doći u Razvojnu agenciju Žepče (Dom kulture, 3. sprat) ukoliko imaju dodatnih pitanja, trebaju više informacija o pozivu ili im je potrebna tehnička pomoć pri popunjavanju obrazaca prijave.

/VIDIKOVAC/

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button