Vijesti

Portal Indikator.ba dodijelio priznanja Poslovni potez godine 2022

Prema odluci analitičara portala Indikator.ba, najbolje poteze napravili su Fondacija arheološki park Bosanske piramide Visoko, Vedran Miletić i Frane Šarić – Blidinje i  Lječilište “Reumal” Fojnica, a u kategoriji lokalnih zajednica Grad Ljubuški i Općina Fojnica.

Održana je svečana dodjela priznanja „Poslovni potez godine 2022“ za ljeto 2022. godine u konferencijsKoj sali Lječilišta „Reumal“ Fojnica.

Prema odluci analitičara portala Indikator.ba najbolje poteze napravili su Fondacija arheološki park Bosanske piramide Visoko, Vedran Miletić i Frane Šarić – Blidinje i  Lječilište “Reumal” Fojnica, a u kategoriji lokalnih zajednica Grad Ljubuški i Općina Fojnica.

Tokom minulog ljeta oni su osmislili nove ideje i iskazali kreativnost u unapređenju turističke ponude afirmišući turizam kao jednu od ključnih oblasti ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine i tako stvarali uslove za vlastiti boljitak. U užem izboru za priznanje Indikatora.ba našao se 21 potez što je najveći broj u posljednjih osam godina koliko ovaj portal ocjenjuje i bira najbolje poteze. U konačnom izboru Indikator.ba imao je na raspolaganju svog vodećeg konsultanta prof.dr. Ivanu Pavlić, prorektorku Sveučilišta Dubrovnik i profesoricu Odjela za ekonomiju ovdašnjeg Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu.

-Veoma nam je drago da  kada radite posao u najboljoj namjeri, da onda to neko i prepozna i valorizuje na pravi način, pogotovo što je iza nas nekoliko godina teškog rada i borbe za očuvanje nadaleko poznatog Lječilista “Reumal”. Velika hvala stručnom žiriju Indikator.ba, Općini Fojnici i OV Fojnica a posebno hvala zaposlenicima Lječilista Reumal Fojnica, jer su oni najviše zaslužni za ovu nagradu. Pored toga što je ova nagrada predstavljena kao nagrada za urađeno u ovoj godini, ona nama predstavlja i dodatni motiv za buduće aktivnosti kako bi i dalje bili najbolji – rekao je Alija Mukača, izvršni direktor Reumala.

Također, i ostali dobitnici su se obratili organizatorima, gostima te predstavnicima medija, te istakli svoje dosadašnje poteze i upoznali nas sa budućim strategijama i planovima koji će doprinijeti još boljem razvoju turizma, kako u zajednicama u kojima djeluju, tako i na području čitave BiH.

/REUMAL-VIDIKOVAC/

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button