Vijesti

Smetovi dobili adrenalinski park sa zip lajnom

U sklopu adrenalinskog parka, nazvanog "Pčelica", postavljeni su različiti mostići odnosno prepreke između drveća prirodno raspoređenog na određenom prostoru ili u šumi. Također, park obuhvata i mini zip line kojeg djeca koriste sa ili bez kočnice sa zaustavljanjem na zaustavnoj platformi prilagođenoj njihovom uzrastu.

Zeničko izletište Smetovi dobilo je savremeni adrenalinski park sa zip lajnom kojim upravlja Savez izviđača Grada Zenice.

U sklopu adrenalinskog parka, nazvanog “Pčelica”, postavljeni su različiti mostići odnosno prepreke između drveća prirodno raspoređenog na određenom prostoru ili u šumi. Također, park obuhvata i mini zip line kojeg djeca koriste sa ili bez kočnice sa zaustavljanjem na zaustavnoj platformi prilagođenoj njihovom uzrastu.

Izgradnju parka pomogla je Gradska uprava Zenica sa 5.000 KM, kako bi animirala građane, posebno mlade, da posjećuju ovu vazdušnu banju i što više vremena provode u prirodi.

Kako piše Zenicablog, na Smetovima je ranije izgrađeno dječije igralište, klupe, završava se projekat vode i kanalizacije, a na proljeće je planirano uređenje amfiteatra kod spomenika koji bi trebao dobiti struju, pa će se na tom mjestu biti moguće organizirati i druge zabavne sadržaje.

/VIDIKOVAC/

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button